Snežana Dumnić, Farm company

Nedaleko od Nikšića, u selu Kličevo, smještena je porodična farma krava „Farm Company“. Snežana Dumnić i njen suprug Marko vlasnici su ove uspješne porodične priče. Za njih ovo je više od obične farme, to je mjesto gdje tradicija živi i gdje svaka kap mlijeka nosi priču o ljubavi prema poslu.

Na farmi se nalazi oko 300 grla stoke, od kojih su 150 visokomliječne muzne krave. Dumnići svakodnevno proizvode između 3.000 i 3.500 litara svježeg, kvalitetnog mlijeka. Ova količina nije samo rezultat modernih sistema i mehanizacije već i neiscrpne energije i posvećenosti cijele porodice.

Na farmi Dumnić sve funkcioniše kao savršeno uigrana mašina. Snežana i Marko, uz podršku svoje djece i četiri zaposlena, upravljaju svakodnevnim poslovima – od brige o životinjama, pa do pripreme hrane. Poseban ponos im predstavlja činjenica da sami proizvode stočnu hranu. Posao je zahtjevan i traži potpunu posvećenost svih 365 dana u godini, ali trud i rad koji ulažu Dumnići daju vidljive rezultate.

Njihov put ka uspjehu ne bi bio ovako lak bez podrške Alter Modusa, sa kojom sarađuju od 2016. godine. Kroz razne kreditne linije, Snežana i Marko su uspjeli da unaprijede farmu, prošire proizvodne kapacitete i modernizuju opremu. Danas, njihova farma predstavlja primjer moderne, uspješne porodične priče na crnogorskom selu.