Radan Božović, budućnost tradicije

Radan Božović, apsolvent veterine i vrijedni mladi poljoprivrednik, zajedno sa svojom majkom Vesnom vodi seosko domaćinstvo „Mlečna dolina“ sa ljubavlju i posvećenošću. Domaćinstvo se nalazi u srcu živopisnog sela Glavaca, na istočnim obroncima planine Bjelasice. Ova idilična lokacija predstavlja pravi raj prirode, bogat bojama i zvucima koji osvajaju posjetioce.

Božovići su poznati po domaćoj hrani, proizvedenoj na tradicionalan način. Posebno se izdvaja domaći sir, proizveden od mlijeka njihovih dvadesetak grla goveda i isto toliko ovaca. Vesna je takođe i majstor u preradi voća i povrća, pravi razne džemove i sokove od šumskog voća i plodova uzgajanih na njihovom imanju.

Mir i sloboda seoskog života

Radan, iako mlad, prepoznao je vrijednost života na selu i odlučio da ostane vjeran svojim korijenima uprkos brojnim izazovima. Dok mladi odlaze u gradove, on je izabrao mir i slobodu seoskog života. „Živjeti u skladu s prirodom je ogromno bogatstvo,“ kaže Radan.

„Mlečna dolina“ nije samo poljoprivredno domaćinstvo. Božovići su se posvetili i seoskom turizmu. Njihovo imanje privlači turiste iz raznih zemalja, nudeći im autentično iskustvo života na selu. Posjetioci imaju priliku da uživaju u domaćoj pitu, kačamaku, siru i kajmaku, ali i da učestvuju u svakodnevnim seoskim poslovima – od branja povrća do muže krava. Ove aktivnosti, koje su za Radanovu porodicu svakodnevne, gostima pružaju neizmjerno zadovoljstvo i nezaboravna iskustva.

Godinama stabilan oslonac

Saradnja sa Alter Modusom traje godinama i omogućava Božovićima da unaprijede svoj porodični biznis. Poslednji kredit iskoristili su za izgradnju posebnih apartmana za goste, čime su dodatno proširili svoju turističku ponudu. Planovi za budućnost uključuju i izdavanje smještaja na katunu, čime će posjetiocima omogućiti da dožive ljepotu planinskog života u punom sjaju.

Radan Božović, sa svojim neumornim radom i vizijom, pokazuje da seoski život može biti ispunjen i uspješan. Njegova priča je inspiracija mnogima, dokaz da je moguće izgraditi svijetlu budućnost na temeljima porodične tradicije i prirodnih bogatstava. Ukoliko je i Vama potrebna podrška da razvijete ili unaprijedite porodični biznis Alter Modus kredit je tek početak sjajnih stvari.