Dušica Šoljaga, ukusi mora

Ugostiteljstvo zahtijeva gostoprimstvo i konsta­ntan rad. To dobro zna Dušica Šoljaga, vlasnica restorana „Katič“, koji se nalazi u srcu Petrovca, na sredini Donje ulice, po kojoj je ovaj primorski gradić prepoznatljiv. Donja ulica zapravo je promenada koja se prostire cijelom dužinom gradske plaže i gleda na dva bisera – ostrva Katič i Svetu neđelju.

Posjetioci lako mogu pronaći restoran Dušice Šoljage zbog prepoznatljive akvarijum-vitrine sa živim rakovima i školjkama i rashladne vitrine sa svježom ribom. Zadovoljni posjetioci glavna su joj satisfakcija, a najveća podrška jeste porodica. Svoje planove i ideje ne bi mogla da realizuje bez uspješne saradnje koju godinama ostvaruje sa Alter Modusom.

„Te 2017. godine počela sam da radim kod supruga u restoranu, da bih mu pomogla. U tom trenutku nijesam planirala da preuzmem brigu o poslu. Brzo sam shvatila da mi ugostiteljstvo ‚leži’, a da mi turizam posebno prija. Danas, pet godina kasnije, vodim restoran koji je na dobrom glasu. Pored restorana imamo i kuću u Buljarici koju izdajemo. U posao sam ušla sa uvjerenjem da ako nešto zaista želite da radite i ako date sebe, to mora uspjeti. Nije bilo lako, korona nas je usporila, ali idemo dalje“, navela je ona.

Šoljaga kaže da su joj najveća motivacija u poslu zadovoljni gosti u restoranu i u kući za izdavanje, dodajući da izazova u ugostiteljstvu i turizmu ima mnogo. Najprije je to manjak radne snage, a onda i činjenica da nije lako formirati kvalitetan tim i motivisati ga za rad. „Mnogo nam je bitno da se ljudi koji rade kod nas osjećaju kao kod kuće i da vole svoj posao“.

Ističe da ima odličan tim saradnika i da je u tom smislu veoma zadovoljna. „Za dobre odnose i rezultate presudni su timski rad, dobra energija i volja, a isto tako potrebno je uvažavati svoje zaposlene i poštovati ih, jer oni to cijene“.

Buduće preduzetnice savjetuje da budu jake, istrajne i strpljive jer je za svaki uspjeh potrebno vrijeme i podrška. Ukoliko je i Vama potrebna finansijska podrška za razvijanje biznisa u turizmu pogledajte našu posebno prilagođenu ponudu OVDJE.