NAŠI ZAPOSLENI

Jedan od nas – Adnan Karastanović

MFI Alter Modus DOO je vodeća mikrokreditna finansijska institucija koja je tokom proteklih 20 godina mikrokreditima podržala više od 60.000 klijenata u Crnoj Gori.

Mikrokreditna finansijska institucija Alter Modus jeste društvo sa ograničenom odgovornošću, registrovano u Centralnom registru privrednih subjekata (CRPS) pod brojem 5-0510844. Mikrokreditnu djelatnost obavljamo na osnovu dozvole Centralne banke Crne Gore (CBCG) broj 0101-323/14-2. Sjedište Alter Modusa nalazi se u Podgorici, a djelatnost se obavlja u 18 podružnica širom Crne Gore. Kako do najbliže poslovnice?


LIČNA KARTA

  • Naziv: MFI Alter Modus DOO
  • Sjedište: Studentska bb., Podgorica
  • Broj zaposlenih: 123
  • Broj poslovnica: 18

Činjenice i brojevi – od 1999. do 2018.

Od 1999. godine, kada Alter Modus počinje da se bavi mikrokreditiranjem, zaključno sa decembrom 2018, plasirano je 158.582 kredita u iznosu od  320.819.323,00 eura. U tom periodu preko 62.000 klijenata iz Crne Gore bili su ili su još uvijek korisnici naših kredita. Na kraju 2018. godine Alter Modus u svom portfoliju ima 46.708.747,00 eura, diversifikovanih na 23.167 kredita i 21.379 aktivnih klijenata.


PORTFOLIO I BROJ KREDITA U PROTEKLIH PET GODINA

Portfolio i broj kredita u proteklih pet godina


REVIDIRANI FINANSIJSKI IZVJEŠTAJI

KUPOVINA NA RATE

Vodeći računa o potrebama naših klijenata, u saradnji sa partnerima TEHNO PLUS i BLA BLA, RAMOND i TEHNO MAX, omogućili smo kupovinu robe na više mjesečnih rata uz dodatne povoljnosti. Možete kupovati robu za opremanje Vašeg doma ili poslovnog prostora:

 bez kamate i bez provizije,  rok otplate od 3 mjeseca do 12 mjeseci,  iznos do 3 000 €.

PREGLED USLOVA KUPOVINE KUPOVINA NA RATE odobrava se:

  • licima sa stalnim zaposlenjem,
  • licima sa privremenim zaposlenjem koji ostvaruju prihod po osnovu zaposlenja u kontinuitetu minimum 12 mjeseci,
  • penzionerima Fonda PIO Crne Gore,
  • fizičkim licima koja ostvaruju prihod od samostalne djelatnosti,
  • pravnim licima.

Potrebna je minimum jedna garancija. Garancije se dogovaraju sa kreditnim savjetnikom.

Pogledajte listu partnera sa kojima smo potpisali Ugovor o saradnji i pronađite Vama najbliži objekat.

PARTNERDJELATNOSTROK I IZNOSADRESE PRODAJNIH OBJEKATA PARTNERAONLINE KUPOVINA
TehnoPlus DOO bijela tehnika, računarska oprema i mobilni telefoniod 3 mjeseca do 12 mjeseci do 3000 €Podgorica 1 – TehnoPlus XL, Stari Aerodrom, Bul. Josipa Broza 67;   Podgorica 2 – Cetinjski put bb. (500 m od kružnog toka ka Cetinju);   Herceg Novi – Ul. dr Jovana Bijelića bb. (na magistrali);   Kotor – Škaljari bb. (kod Autobuske stanice);   Budva – Zgrada Merkura (na obilaznici), Ul. žrtava fašizma bb.;   Bar – Ul. Jovana Tomaševića 11;   Nikšić – Tržni Centar HDL, Bulevar 13. jula;   Pljevlja – Ul. Narodne revolucije 32; www.tehnoplus.me www.bla-bla.me
Ramond DOO namještaj, tepisi i oprema za osvjetljenjeod 3 mjeseca do 12 mjeseci do 3000 € Nikšić – Ozrinići bb.www.ramond.me
Tehno Max DOO bijela tehnika, audio i video opremaod 3 mjeseca do 12 mjeseci do 3000 €Podgorica 1 – Moskovska 50;   Podgorica 2 – Bul. Pera Ćetkovića 43, Stari Aerodrom;   Podgorica 3 – Ul. 4. jula bb., Zabjelo;   Bar – Ul. Vladimira Rolovica 13;   Ulcinj – Teuta bb.;   Budva 1 – Jadranski put bb.;   Budva 2 – Jaz bb.;   Herceg Novi – Zelenika bb.;   Nikšić – Ul. 13. jula bb.;   Bijelo Polje – Ul. III sandžačke bb.; Berane – Ul. 29. novembra bb.; Cetinje – Ul. Baja Pivljanina 123 www.tehnomax.me

Mreža partnera će se širiti u narednom periodu sa ciljem da što široj populaciji otvorimo vrata i mogućnost da se sopstveni dom ili poslovni prostor opremi na najpovoljniji način.

PROCES KUPOVINE

Proces obuhvata korake koje je potrebno preduzeti – od apliciranja do realizacije kredita. Učesnici u procesu su klijent/kupac, partnerska firma i Alter Modus.

PRVI KORAK: Klijent/kupac dobija profakturu od strane firme u kojoj planira kupiti robu.

Na profakturi se nalaze proizvodi za koje je klijent/kupac zainteresovan, kao i njihova maloprodajna cijena sa obračunatim dodatnim popustima, ukoliko ih firma/prodavac odobrava, uključenim PDV-om, kao i podaci o klijentu/kupcu (ime, prezime, adresa stanovanja, jedinstveni matični broj). Potrebno je da profaktura bude potpisana i pečatirana od strane zaposlenog lica u prodajnom objektu partnera.

DRUGI KORAK: Klijent/kupac sa profakturom dolazi u jednu od kancelarija Alter Modusa. Na osnovu priložene profakture, kreditni službenik Alter Modusa obrađuje Zahtjev za kredit.

Kredit se obrađuje u visini ukupnog novčanog iznosa koji se nalazi na profakturi. Kredit se odobrava isključivo licu čiji podaci odgovaraju podacima fizičkog lica na profakturi. Kreditni savjetnik nakon odobrenja kredita informiše klijenta. Klijent potpisuje Ugovor o kreditu.

TREĆI KORAK: Klijent/kupac sa Ugovorom o kreditu odlazi u prodajni objekat partnera. Na osnovu Ugovora o kreditu klijentu/kupcu se isporučuje roba.

Klijent/kupac sa Ugovorom o kreditu odlazi u prodajni objekat partnera. Ugovor o kreditu treba da bude potpisan od strane kreditnog savjetnika u Alter Modusu i da bude pečatiran. Podaci o klijentu/kupcu na Ugovoru o kreditu moraju biti identični sa njegovim ličnim podacima. Ugovor o kreditu služi kao dokaz da su novčana sredstva odobrena od strane Alter Modusa.

Za više informacija o uslovima možete se obratiti najbližem kreditnom savjetniku ili ispuniti priloženi formular i mi ćemo Vas pozvati.